Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

vrijdag 20 juli 2012

Groen is mooi maar nat

Tja, ook vandaag scheen de zon weer uitbundig en werd het 34,9 graden bij een zwak windje.

Ergens in de 70er jaren was ik een keer op vakantie in noord Italië aan het meer van Caldonazzo. We waren daar met een bevriend koppel. Het eerste wat me daar opviel, na een aantal jaren vakantie in Spanje, was dat het daar zo groen was. Ik maakte de opmerking dat dat geen goed teken was. Want groen is regen zei ik. Die opmerking werd aan mij toebedeeld als zijnde negatief. Maar zo bedoelde ik dat helemaal niet. Echter, hij bleek wel waar te zijn, want we hebben daar in die vakantie toch een bak regen gehad. Het was daar prachtig hoor, maar de volgende vakanties gingen toch weer naar een wat drogere natuur. 
Toen ik afgelopen dagen weer even in Nederland was, moest ik daar toch weer aan denken. Wat is het daar prachtig groen, echt gemeend schitterend. Maar ja, dat had dan ook de consequentie dat we die paar dagen niet in het zonnetje konden zitten. Ik blijf van dat groen houden, maar blijf voorlopig toch maar hier en uitzien naar een bui regen.......

3 opmerkingen:

 1. Ja Aart, ik hou ook wel van dat oogverblindend groen 'op de foto' ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker groen hè, maar dit jaar wel heel erg, want het terras moet ik alweer gaan "ontgroenen". Langs de Italiaanse meren is het meestal ook heel fleurig, maar daar wil het ook nog wel eens regenen!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad groen is mooi, maar soms nat. Snap je nu Aart waarom veel Spanjaarden uit Andalucia in de zomer graag een weekje vakantie door willen brengen in Galicia? Daar is het net zo groen als in Nederland en vaak ook nat.
  Morgen mooi weer in de Lage Landen en daarom met de MGF cabrio naar Drenthe.
  Saludos de Albert

  BeantwoordenVerwijderen