Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

vrijdag 6 juli 2012

Geitenpad

Als je ´s-ochtends wakker wordt hoef je je eigenlijk nooit af te vragen of de zon schijnt. En zo ook vandaag. Volop zon, weinig wind en een maximum van 31,8 graden.

Remko woont (nog) niet permanent in Spanje, maar de tijd dat hij hier is met zijn gezin trekt hij graag de natuur in. Van de week stelde hij voor om een keer samen te gaan wandelen. Deze keer heb ik mij door Remko laten gidsen in de verwachting weer een leuk tochtje voor onze gasten te weten te komen. We hebben een wandeling gemaakt in het Albatera gebergte. Maar echt geschikt voor een familiewandelingetje was het niet. Remko leidde mij als een gems langs een geitenpaadje met veel losliggende steentjes over een helling van minstens 45 graden. Uiteindelijk kwamen we, zwaar bezweet, bij een breder pad. We kozen ervoor het pad omhoog te volgen, in de verwachting om uit te komen op de weg van Hondon de los Frailes naar Albatera. Op het hoogste punt liep de weg echter dood. Als een leerling gems heb ik Remko vervolgens langs de steile berghelling gevolgd tot we uiteindelijk op de doorgaande weg uit kwamen. Het was een mooie ervaring, maar een volgende keer nemen we een iets 64plus vriendelijker pad.


 Achter Remko´s schouder zie de weg van Albatera-Hondon de los Frailes

4 opmerkingen:

 1. Prachtig gebied om te bewandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Judith en Wout7 juli 2012 om 10:44

  Wat leuk dat je daar 'geklauterd' hebt. We herkennen de foto en weten hoe steil het daar kan zijn en dat de smalle paadjes dan niet altijd prettig zijn. Gelukkig staan daar dan weer wel prachtige uitzichten tegenover. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geklauter bij zo'n temperatuur...!
  Wel prachtige plaatjes ......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel een warme bezigheid en dat met onze oude botten! Gelukkig was je niet alleen en dat lijkt me ook niet verstandig. Mooie foto's van de vergezichten.
  En ik hou wel van een beetje ruig landschap.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen